Geen tijd voor een afspraak bij de specialist?
Wij maken je steunzolen via het online aanmeet-formulier

 

Schoenadvies

Het dragen van kwalitatief goede schoenen kan een groot verschil maken bij het oplossen van kleine voetproblemen. Deze schoenen zijn bij veel betere schoenenwinkels te koop. Neem deze tips en tricks mee naar je schoenwinkel en overleg met de verkoper of ze de schoenen hebben die voldoen aan de volgende eigenschappen

Tips en tricks

  • Een veter is beter. Door middel van een vetersluiting kan een schoen beter worden aangetrokken waardoor deze goed om de voet sluit. Het zorgt er ook voor dat de voet beter op zijn plek in de schoen zal blijven waardoor de voet stabieler staat.
  • Een hak van 1½ tot 2½ centimeter is het beste voor een voet. Wanneer de enkel in een neutrale stand staat is er altijd een kleine hak nodig om de voet te ondersteunen. Dit is ook de reden dat de meeste schoenen hakken hebben. 
  • De contrefort van een schoen is de versteviging die achterom de hielen zit tussen de voering en het overleer. Deze zorgt voor stevigheid in de schoen en stabiliteit voor de voeten. 
  • De cambreur van een schoen is een onderdeel dat weinig mensen kennen maar wat in elke goede schoen zit. Het is de versteviging van het geleng van de zool, het stuk tussen de hak en de bal van de schoen. De cambreur zorgt ervoor dat de schoen niet inzakt en dat de schoen niet kan worden dubbelgevouwen. Een goede cambreur is beter voor de duurzaamheid van de schoen en stabiliteit in de voet.
  • Het stiksel van een schoen mag niet op de gevoelige plek van de voet zitten. Stiksel is een dun stukje touw wat niet goed kan oprekken, dus dat betekent dat er een drukplek kan opstaan.
  • Een schoen kan het beste gemaakt worden van echt leer, dat is het meest standvastig en zal zich beter om de voet vormen dan andere materialen. Uiteraard zijn er veel verschillende soorten leer van erg uiteenlopende prijzen en kwaliteit.

Uw steunzolen laten aanmeten doet u via het aanmeetformulier