Geen tijd voor een afspraak bij de specialist?
Wij maken je steunzolen via het online aanmeet-formulier

Doorgezakte voeten

Deze type voeten komen veel voor en zijn met name hinderlijk tijdens het lopen van langere afstanden. Vermoeide voeten en benen zijn bijvoorbeeld kenmerken die passen bij een doorgezakte voet. Het komt voor dat men bewust probeert het doorzakken van de voeten tegen te houden. Dat is lastig omdat de enkelbanden vaak te slap zijn om hieraan mee te werken. Het bewust recht houden van de voeten is extra vermoeiend. 

Tips en tricks

  • Stevige leren schoenen dragen zorgt voor meer ondersteuning aan de binnenkant van de voeten.
  • Stevige contreforts geven meer ondersteuning rondom de hielen en enkels waardoor doorzakken minder voorkomt en de voeten minder snel vermoeid raken.
  • Half hoge veterschoenen zoals bergwandelschoenen zijn bij uitstek geschikt om doorgezakte voeten op te vangen en te ondersteunen. De veters kunnen goed aangetrokken worden en de stevigheid van de schoen wordt als een soort brace om het enkelgebied getrokken.
  • Bij de doorgezakte voet is het juist prettig om meer op een hak te lopen. Een hak van 2 cm of meer zorgt voor een natuurlijke correctie van de doorgezakte voetboog en zal daarom beter aanvoelen tijdens het wandelen.
  • Steunzolen bieden uitkomst om de doorgezakte voeten te corrigeren, deze zullen aan de binnenkant worden verhoogd zodat tijdens het neerzetten van de voet de voet niet meer verder in kan zakken.

Uw steunzolen laten aanmeten doet u via het aanmeetformulier