Geen tijd voor een afspraak bij de specialist?
Wij maken je steunzolen via het online aanmeet-formulier

Instabiliteit

Instabiliteit komt veel voor tijdens het lopen op oneffen terrein zoals het bos of de binnenstad van een oude stad waar de stenen ongelijk liggen. Mensen met instabiliteit hebben vaak last van de enkels waarbij de enkelbanden in het verleden al eens te veel zijn opgerekt, hierdoor zijn ze zwakker en is er kans dat de enkel opnieuw zwikt. Door het dragen van stevige schoenen tijdens wandelingen op oneffen terrein zal al een groot gedeelte van het probleem kunnen worden opgelost. Ook het laten maken van een paar steunzolen zal ten goede komen aan de stabiliteit.

 Tips en tricks

  • Het dragen van half hoge schoenen met een vetersluiting is het beste advies voor mensen met instabiliteit. Deze schoenen zorgen ervoor dat de enkel goed wordt ingepakt en wordt ondersteund waardoor deze minder snel zwikt.
  • Schoenen dragen met een stevige contrefort, deze zit achterin de schoen om de hiel heen verwerkt en zorgt voor meer stabiliteit.
  • Schoenen met brede en lage hakken zorgen ook voor meer stabiliteit. Dat betekent dat hoge smalle hakken er juist voor zorgen dat zwikken op oneffen terrein snel kan gebeuren.
  • Steunzolen waarbij het hielbeen meer wordt omvat zullen zorgen voor meer stabiliteit.

Uw steunzolen laten aanmeten doet u via het aanmeetformulier